Sousede, díky uzenejm pstruhům
prej náš praděda postavil první udírnu.
Je to těžko uvěřitelná laskomina a přitom není potřeba mít zrovna fištróna. Vyudit pstruha zvládnete ein zwei, jen panstvo pořiďte u správnýho rybáře!
prej náš praděda postavil první udírnu.
Je to těžko uvěřitelná laskomina a přitom není potřeba mít zrovna fištróna. Vyudit pstruha zvládnete ein zwei, jen panstvo pořiďte u správnýho rybáře!
Připravené (vykuchané) pstruhy naložte panstvo do připraveného Gerhardova láku. Jeden sáček je tak akorát na 5 litrů láku. Ten doporučuju nejrpve převařit a nechat vychladnout.
VYchladlým lákem zalijte pstruhy tak, aby byly celý ponořený. Mísu pak obalte potravinářskou fólií a dejte ji na chladné místo. Můžete do sklepa, ale ideální flek bude panstvo v chladničce.
DOBA naložení
Takhle připravený pstruhy nechejte 24 hodin langsam se povalovat. Dejte majzla, ať se k nim nedostane zbytečně příliš vzduchu, tak je moc nedrážděte, verstehen sie?
Takhle připravený pstruhy nechejte 24 hodin langsam se povalovat. Dejte majzla, ať se k nim nedostane zbytečně příliš vzduchu, tak je moc nedrážděte, verstehen sie?
Délka uzení
Pstruhy uďte přibližně 3 hodinY. měli by chytnout krásně zlatavou barvu jako tady na inčpiración obrázku z mojí kuchyně.
Pstruhy uďte přibližně 3 hodinY. měli by chytnout krásně zlatavou barvu jako tady na inčpiración obrázku z mojí kuchyně.
Inspirovali jste se? Tak raušovní uzení!
Nechť vám šmakuje.