Recepty, Strana 2

Uzená kotleta

Vzpomínám, jak nás prabába Gerta každou neděli vypravovala za kopec do vedlejších Radenic. Na pastvu, kde jsme chovali páreček volů. Vždycky nám s sebou připravila kus žvance a nebudu daleko od pravdy, když vám povim, jak jsme nesčetněkrát s Pepincem labužírovali nad uzenou kotletou, tak že jsme byli mastný až na zádech. Bylo by mi proto líto, kdybych se s váma nepodělil o vskutku jednoduchou, za...

Česnekový bok uzený teplým kouřem

Dámy, páni. Estli se nechcete na nejbližší veselici zbourat domácí slivovicí, vemte si do kapsy kus vlastnoručně naloženýho a vyuzenýho bůčku. Na promaštění, rychtyk?   BUDETE POTŘEBOVAT: Vepřový bok s kůží cca 1 kg/kus 20–25 g pragandy (kdo není zastánce, tak kvalitní sůl) 3–4 stroužky česneku najemno nasekané/rozdrcené Lák na maso: na 1 litr vody 60 g pragandy/soli   Oč...

Fajnový modrý sýr vyuzený studeným kouřem

Milé dámy, vážení páni, plísňový sýr, to je pochutnání! A že vim, jak máte mlsný jazýčky, ještě jsem vyšpekuloval, jak to celý chuťově posichrovat… Tak co myslíte? Co dodá plesniváku ten správný řádský odér a chuť? Nojo, uzení, to je rauš.   Tákže: Plátky sýra, cenťák nebo dva silný, šoupnem na síťovanej rošt. V udírně si připravíme generátor studeného kouře, plísňáky vložíme a udíme tři...

Losos uzený studeným kouřem

Tohle maso nepotřebuje žádný přikrášlování, ale když ho dobře připravíte, rozvine se vám na stole kouzlo, co se pamatuje roky. Studenej kouř, špetka správnýho koření a k tomu pořádnej kousek lososa – nic složitýho, zato výsledek? Panstvo, to je echtovní záležitost, co udělá dojem na každou návštěvu! Losos je jedna z mála ryb, kterou lze dobře udit studeným kouřem i v našich podmínkách. A to za ...

Nahoru
24 položek celkem
Zpět do obchodu