800 g prsa bez kůže a po očištění
2 lžíce (cca 35g) medu
125 ml červenýho vína
20 g soli
vrchovatá lžička kvalitního pepře (čerstvě namletýho)
Maso dokonale očistěte od hažlí a kóže. Pak to nakrájejte na cca 3 mm plátky proti vláknu. Všechny ingredience dobře rozmíchejte a maso naložte na 1-3 dní do lednice. (přes noc stačí, ale 3 dny jsou pak echt). Pokud nakládáte na dýl, doporučuju to aspoň jednou otočit.
Před uzením se maso neoplachuje, jen utěrkou osušte. Skládejte na síťovaný rošty a udírnu vyhřejte cca na 50-60 stupňů. Odležený a osušený maso dejte do kouře na 2-3 hod., pak pokračujte bez kouře, dokud maso neztmavne a zmatní. Jerky by mělo zůstat po vyuzení pořád pružný.