Kaiserovy přenosné a mobilní udírny
Značky
Hmotnost masa?
Sezóna uzení?
Zaměření?
Velikost?
Udírny s minimální obsluhou?
Přenosné udírny jsou u nás úplně všechny, ale v této kategorii najdete ty nejlehčí z nich, které snadno přenese člověk sám bez pomoci. Z naší nabídky jsou to ty nejprodávanější pro venkovní uzení od jara do podzimu.
Zatopíte v nich tvrdým drobným dřevem nebo dřevěným uhlím, které pak posypete navlhčenou dřevěnou štěpkou pro vývin kouře. Výhoda této konstrukce je velmi malá spotřeba dřeva, rychlé roztopení a díky nerezu odpadá riziko požáru.
Další variantou a u nás bezkonkurenčně nejprodávanější, je elektrická udírna. Dřevěný základ nahrazuje topná elektrická spirála s regulací teploty. Nemějte obavy, že by elektrická udírna v uzení zaostávala za tou klasickou udírnou na dřevo. Ať už je to zděná nebo dřevěná udírna. Kolem masa stále proudí kouř z tvrdého dřeva. Jen odpadá rozdělávání ohně a věčné hlídání teploty - o tu se totiž stará termostat, který je součástí topné spirály. Nerezové udírny jsou navíc roztopeny na provozní teplotu během pár minut.
Pokud si to chcete ještě více zjednodušit, můžete udírnu doplnit o nový generátor kouře. Místo do misky nad spirálou nasypete štěpku do generátoru a ten pak vydrží tvořit kouř 4-8 hodin podle nastavené teploty.
V této kategorii najdete modely udíren:
KAISEROVA RYBÁŘSKÁ 30''
Lehká a kompaktní udírna je dobrou volbou pro rybáře. Výborná je i třeba do kempu nebo na chatu, protože jde velmi snadno složit a přenést. Váží pouhých 6 kilo a po rozložení je vysoká až 90 cm. Pro přenášení je vybavena praktickým držadlem s dřevěnou rukojetí.
Nejoblíbenější základní model s prosklením. Prodáváme ji ve dvou variantách. Pokud se rozhodnete pro tu elektrickou, po vyjmutí topné spirály a misky na piliny můžete v topeništi udit i dřevem. Vejde se do ní až 10 kg masa nebo 12 středních ryb. Plášť i topeniště jsou nerezové a udící prostor nabídne objem přibližně 50 l. Kouř odchází horní stěnou, kde je připravený otvor s nastavitelnou klapkou o průměru 90 mm.
Stovka má stejný půdorys i systém topeniště, jako předchozí model, ale je vyšší o 30 cm. To dovoluje zavěsit maso nebo ryby ve dvou řadách nad sebou a vyudíte tedy dvojnásobné množství proviantu. Dobře se hodí i na delší ryby, jako jsou třeba úhoři. Velmi dobrá volba v poměru objemu udírny a její ceny.
S naší udírnou vyudíte nejen maso a ryby, ale i klobásy, salámy, sýry nebo třeba ořechy.
Pro tradiční uzení studeným kouřem doporučujeme přikoupit generátor studeného kouře.
Srovnání všech našich vyráběných modelů a pomocníka při výběru můžete najít v odkazu zde.