Homolkovic pikantní směs koření na klobásy

Můžeme doručit do:
26.11.2024
Skladem
79 Kč / ks
Homolkovic pikantní směs koření na klobásy od Kaisera
OD 5 kusů -10%

KAISER_smes_koreni_klobasy_homolkovickaiser_delitko 

Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte, co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně: ta chuť!

 

Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásy, bát se toho nemusíte a budete za celebritu.

 

Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta Homolkovic píše. Paprikou jsme nešetřili, přidali trochu chilli a doladili pepřem. Na řezu je klobáska krásně červená a chuťově je příjemně pikantní. Celý sáček doporučuju na 5 kg masa. Pokud to chcete mít víc pálivý, použijte na 4 kg masa. Klobásky už budou mít solidní grády!  

 

Složení: sladká paprika, černý pepř, kmín, dextróza, glukózový sirup, chilli, rozmarýn, koriandr, česnek

Trvanlivost: min. 1 rok

Vyrobeno v Česku 

  

RECEPT NA 5 KG HOMOLKOVIC PAPRIKOVÝCH KLOBÁSKŮ


BUDETE POTŘEBOVAT: 

1 celý balíček Homolkovic směsi koření

100 až 125g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)

3 kg vepřovýho boku bez kůže (nějakej masovější, ať to není úplně bílý)

1 kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete

1 kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)

cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)

 

POSTUP:

Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2× na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte (trvá to). Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne.

  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku, je to lehký, jen se na to hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.

Jíst je můžete hned teplý, ale lepší jsou po týdnu vyvěšení v chladnu.

Tak raušovní uzení!

 

 

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 19.7.2024
Nej!
5
Avatar autora | 18.1.2024
perfektní směs, vynikající chuť klobás
5
Avatar autora | 8.7.2023
Pikantní tak akorát a krásná barva na řezu
5
J Avatar autora | 3.7.2023
Doporučuji koření
5
Avatar autora | 3.7.2023
Koření doporučuji
5
J Avatar autora | 3.7.2023
Skvělé koření
5
Avatar autora | 8.6.2023
+ Vyborné

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu