O uzení

Základní seznámení s uzením masa, postupy nakládání masa, ryb a také uzení sýrů a nebo třeba ořechů. 

DŘEVO NA UZENÍ

- aneb na co myslet před uzením - Uzení je někdy kumšt a jindy zase alchymie. Tady jsem pro vás sepsal sloupeček základních informací o tom, jaký zvolit dřevo, potažmo štěpku k uzení. Tak se do toho neváhejte pustit na plnej ceres. Jakou dřevěnou štěpku použít? Při použití elektrické spirály v kombinaci s miskou nebo závěsným generátorem (modely 50'a 100') používejte výhradně jem...

NAKLÁDÁNÍ A UZENÍ MASA

Domácí uzení masa není žádná věda, stačí se držet pár základních pravidel a je napůl vyhraný. Uzení v domácích udírnách je sice časově náročnější než třeba grilování, ale výsledek to několikanásobně vynahradí. Jen si představte, když na oslavě vytahujete z udírny kus voňavý a křehký uzený  kotlety, vlastní poctivý klobásky nebo šťavnatý husí prsa. NAKLÁDÁNÍ MASA NA UZEN...

UZENÍ S GENERÁTOREM STUDENÉHO KOUŘE

Jak je panstvu známo a jasno z nadpisu, generátor je určen pro vývin studeného kouře pro uzení. Po tom, co piliny v otvoru generátoru zapálíte, začnou se pomalu samy prohořívat, což je, řeknu vám, náramně libový! Záleží na tom, jak je venku fajně, ale tak od oka je přibližná doba výdrže vývinu kouře cca 4-6hod., XL verze pak 6 -10hodin, takže žádnej stres. Pozor: do našeho generátoru se...

NEREZ vs. POZINK | 1. díl

- Seriál: Jakou vybrat udírnu - Při výběru udírny stojí člověk před spoustou otázek. Na obrázku v e-shopu vypadá každá hezky a popisky se dušují, že udírna bude mít odolnost švába a životnost sekvoje. Prostě stoprocentní volba. Jenže ne vždycky je to tak úplně pravda. Protože udírny vyrábíme už přes 30 let, něco o nich víme. A rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti. Není plech ...

Jakou vybrat udírnu?

Naše nerezové udírny vyrábíme ve 3 základních konstrukcích – jednoplášťové, dvouplášťové s izolací a kompaktní skládací pro rybáře. Všechny naše udírny jsou celonerezové, včetně vnitřní konstrukce. Topeniště je univerzální, a tak jde v udírně topit dřevem nebo vložit topnou spirálu s termostatem. Udírny jsou složené a zpravidla připravené k uzení během pár minut. Většina modelů je roztopena...

Uzení ryb

UZENÍ RYB   Uzené ryby, to není jen uzený losos nebo makrela, jak je známe ze supermarketu. Naložení a uzení ryb v domácích podmínkách je velmi snadné a rychlé, proto se dobře hodí i pro nové hrdé majitele udírny. Udit se dají dobře téměř všechny ryby, jen je potřeba brát v úvahu v některých případech specifické porcování a věšení v udírně, aby ryba při uzení nespadla z háčku....

Uzení sýrů a tofu

Sousede, když už dneska umíš vyudit kde co, řekl jsem si, že je čas přidat do našeho udírenskýho repertoáru něco neotřelýho. Co takhle pustit se do uzení sýrů nebo tofu? Uvidíš, že po domácím uzeným sýru už k těm kupovaným cestu zpátky nenajdeš. Tak pojďme na to! — UZENÍ SÝRŮ — Uzený sýr je výbornou alternativou k masu, která nás může napadnout. Kdo vyzkouší vlastní domácí uzený sýr, jen těž...

Slovník pojmů uzení

– Uzenářský slovník - Encyklopedie uzení –   DOVAŘOVÁNÍ Metoda dovařování se používá pro vrácení vody masu, kterou ztratilo při uzení. Použije-li se dovařování, tak je ztráta minimální. Chuť se vylepší, neboť při dovařování se povrchová vrstva tvořená usazeninami z kouře zatáhne dovnitř masa. Jen počítejte, že tmavě zlatožlutá barva se vlastně ve vodě rozpustí a maso hodně zesvětlá.&...

8 položek celkem
Zpět do obchodu