UZENÁ SŮL

Jednou jsem dostal jako dárek malou skleničku uzený soli a říkal si, že tohle přece můžu zvládnout sám! No a od tý doby na stole nechybí – od steaku po saláty, každej špetku ocení. 

Nejlepší na tom je, že to není žádná věda a navíc se s tím dá krásně experimentovat. Tady je postup, co dělám já – jednoduchý, voňavý a vždycky úspěch.

MALDONSKÁ NEBO JINÁ OBLÍBENÁ KVALITNÍ SŮL
síto nebo jemný cedník

 postup

Sůl nasypte v tenký vrstvě do cedníku nebo já používám síto proti prskajícímu oleji z pánve při smažení. Udírnu vyhřejte přibližně na 60 stupňů. Dřevo volte podle toho, na co sůl použijete. Buk se hodí všude, dub má silný aroma výborný třeba hovězí steak, třešeň na vepřový a olše drůbež. Pokud chystáte sůl jako dárek, udělejte víc druhů. Každá sůl bude mít jinou barvu a aroma.

Sůl uďte zase podle použití - čím déle, tím silnější aroma bude. Doporučuju ji nechat v udírně aspoň 6 hodin a nemusíte se bát ji tam nechat dvojnásobek pro extra silný aroma.

Zpět do obchodu