Kaiserův bylinkový lák - Ulrichova receptura
Kategorie: | Bylinkové láky na ryby a maso |
---|
Ulrichova receptura je založená na bylinkách z našich zahrádek, doplněná o černý pepř. Z koření jsme použili hlavně celerovou nať, libeček a medvědí česnek. Dále v něm najdete aromatickou bazalku, oregano a tymián. To celé dokresluje sladká mrkev, pastinák a bílé hořčičné semínko.
Směs najde uplatnění u většiny ryb i drůbeže. Velmi dobře poslouží i na červený masa.
Jak se to s tím to?
Celý sáček rozpustíme v 5 až 6 litrech vody, fajnšmekři směs ještě krátce povaří pro maximální uvolnění epesního aroma a do vychladlého láku (4 stupně Celsia jsou akorát) ryby uložíme přibližně na 8 až 12 hodin...to je tak zhruba přes noc. Větší ryby a filety zvládnou noci i dvě.
S masem tolik spěchat nemusíte, drůbež potřebuje alespoň 2 až 3 dny a běžné šrůtky o váze cca 1–1,5 kg tam nechte minimálně 7 až 10 dní. U masa je nutné lák povařit 5 až 8 minut a koření poté scedit) Před uzením ryby i maso ještě dobře opláchněte vlažnou vodou a také dobře osušte.
Balení: 350 g (pro 6 l láku a cca 5 kg ryb nebo červeného masa).
Obsah soli 94 %.
Žádný z našich láků neobsahuje rychlosůl a ani "éčka".
Obsahuje alergeny: celer a hořčice
Expirace min. 1 rok
Vyrobeno v Česku
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.