Kaiserova prosklená '125' izolovaná elektrická udírna
Kategorie: | Kaiserovy izolované udírny |
---|---|
Záruka: | 5 let |
? Hmotnost masa: | Až 20kg |
? Materiál: | Nerez |
? Druh topení: | Topeniště s el. spirálou a na dřevo |
? Externí odvod kouře: | Napojení na komín |
? Sezóna uzení: | Celý rok (udírny s izolací) |
? Zaměření: | Rybářské, Domácí a zahradní, Komerční použití |
? Model: | "125" |
? Velikost: | Střední udírna |
recepty a nechte se inspirovat!
Do Kaiserovo 125' nafutrujete 70 klobás, 30 pstruhů, nebo 20 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl. Mrkněte na moje tipy a Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
4,7
6 hodnocení
5
4
3
2
1
5
Spokojen
5
T
Tom
Udírna mě překvapila kvalitou zpracování. Vešlo se mi do ní malé sele. Udí se s ní dobře, ale přemýšlím ještě o koupi Smokemajstra.
5
Měl jsem obavu, že výrobek z nerezového plechu bude mít místa, kde bude hrozit pořezání, ale vše je perfektně zpracované a začištěné . Jediným rizikovým prvkem je spodní strana odkapové misky, kde mají přibodované plechy ostrou hranu. Nezkoušel jsem udit štěpkou přímo v udírně, ale rovnou jsem udírnu doplnil o extermí generátor kouře a ve spojení s ním je to ideální přístroj na uzení. Vyzkoušeno zatím 3x (ryby, maso, klobásy) a výsledek vždy nad očekávání. Výhodou je, že externí generátor kouře má ventilátor a dá se regulovat průtok kouře udírnou a tím částečně eliminovat vliv nepříznivého počasí, které někdy při uzení umí potrápit. Manželka chválí, že při dalším zpracování nemá černé ruce. Při uzení je nutné na začátku poladit teplotu a pohrát si s termostatem a pak už to jde skoro samo, jen občas přeskládat maso tak, aby bylo vyuzené stejnoměrně. V budoucnu ještě možná doplním externím regulátorem topné spirály s měřením teploty v prostoru a s vpichovacím teploměrem. Vyzkouším taky uzení štěpkou přímo v udírně, protože to bude zase o trochu jiné chuti, blíže k výrobkům z klasické udírny na dřevo. Můžu všem tento výrobek s klidným svědomím doporučit, ale pozor uzení není jen o kvalitním přístroji, ale taky o jeho obsluze :-)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář