Skořepovic česneková směs koření na klobásy

Můžeme doručit do:
25.11.2024
Skladem
Značka: KAISER
79 Kč / ks
Skořepovic česneková směs koření na klobásy od Kaisera
OD 5 kusů -10%

 

KAISER_skorepovic_domaci_klobasky

kaiser_delitko 

 

Co si budem, nad domácí klobásky není. Víte co v nich je, žádný uzení na pár minut nebo rovnou tekutej kouř, jak je běžný v marketech a hlavně: ta chuť!

Abyste nemuseli moc laborovat a povedlo se to nejlíp hned napoprvé, tak jsme to promysleli za vás. Kdo ještě klobásky nedělal, žádnej strach a směle do toho, s naším receptem to není žádná věda.

Níž najdete postup a ingredience na pořádný domácí klobásky. Aby šmakovaly ještě víc, udělali jsme 4 poctivý receptůry koření. Ta Skořepovic je hodně tradiční, už můj děda po zabíjačce s řezníkem motal takový klobásy.

Papriky jen tam tak akorát, aby o sobě dala vědět na oku a na chuti jen akorát. Pepř s trochou kmínu...klasika, no a k tomu plátky česneku, který v klobáskách příjemně křupou, ale nesnaží se přebít chuť masa.

 

Složení: sladká paprika, černý pepř, kmín a plátky sušeného česneku

Trvanlivost: min. 1 rok

Vyrobeno v Česku

 

  

RECEPT NA SKOŘEPOVIC KLOBÁSKY


BUDETE POTŘEBOVAT: 

1 balíček Skořepovic směsi koření

100 až 125 g soli (kdo míň solí, držte se spodní hranice)

3 kg vepřovýho boku bez kůže 

1 kg vepřový plece zbavená šlach a jiných hažlí, co v klobáse mít nechcete že

1 kg hovězí maso přední nebo krk (zase očištěný)

cca 3 deci vody

vepřový střívka (velikost 34/36 nebo podobné)

 

Maso nakrájejte tak, aby se vešlo do mlýnku. Hovězí maso a kousek bůčku pomelte na jemné desce (ideální jsou 3 mm nebo můžete i 2× na 4,5 mm), zbytek masa na hrubé desce 12 nebo líp na 16 mm, ať má klobása na řezu hezkou masovou struktůru! Do pomleté směsi přidejte sůl, vodu a koření, dobře promíchejte. Takto připravenou směs je ideální nechat odpočnout do druhýho dne v lednici.

  No a můžem narážet do střívek, já používám velikost 34/36. Seženete je u dobrýho řezníka. Ty namočíte podle návodu a můžete plnit pomocí nabíjecí soupravy k mlýnku. Je to lehký, jen se na to hodí 4 ruce. Klobásy osušte a můžete vkládat do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C. Udím přibližně 7 hodin, až jsou krásně zlatý.

Jíst je můžete hned teplý, ale ještě lepší budou, když je necháte týden vyvěsit v chladnu

Tak raušovní uzení!

 

 

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
O Avatar autora | 8.7.2023
Nejlepší klobásy, co jsem zkoušel.
5
Avatar autora | 8.6.2023
+ Jsou moc dobré

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu