Bylinkové láky a směsi na uzení
Značky
SŮL S BYLINKAMI - LÁKY pro nakládání masa a ryb
Pro nakládání mokrou cestou se používá roztok vody a soli v různém poměru. Po naložení do láku je vyuzené maso i ryba šťavnatější a méně se při uzení sráží bílkovina na povrchu. Proviant se do láku nakládá na různě dlouhou dobu. Rybám stačí 24 hodin, drůbeži pár dní až týden a červenému masu svědčí 1-5 týdnů podle druhu a velikosti.
My jsme pro vás pečlivě sestavili 4 směsi soli, bylinek a koření v kombinaci i množství, aby bylo výsledný uzený co možná nejlepší. Nemusíte nic vážit, každý sáček je přizpůsobený pro 5 kg proviantu. Stačí rozpustit ve vodě, vychladit a ponořit ryby nebo maso. Celý balíček o váze 350 g se rozmíchá v 5 až 6 litrech vody.
Pokud vás trápí místo v lednici tak můžete využít i nakládání na sucho. Maso nebo ryby posypete přímo. Maso je potřeba uložit těsně a uplně ideální je vakuování, kdy je dobré maso zavakuovat ihned po nasolení, než stihne pustit vodu. Více se dozvíte v tomto článku.
KOŘENÍ NA KLOBÁSY
Udělat doma pořádný poctivý klobásy je jednodušší, než si myslíte. Stačí dodržet pár pravidel a zázrak je vyuzen!
Každý sáček v nabídce je přesně navážen pro 5 kg klobás. Stačí nasolit maso, prohnat mlýnkem, posypat směsí a po zamíchání můžete narážet. Uzení trvá přibližně 6-8 hodin teplým kouřem, fajnšmekři co udí studeným to zpravidla protáhnou ještě o 2-3 dny déle.
Vybrali jsme ty nejlepší receptury od nás, co mají úspěch na každé hostině. Nebojte se doma klobásy vyzkoušet!
DEKORY NA MASO
Ať už máte vyuzeno kde co a chcete vyzkoušet nový chutě nebo rádi zkoušíte a experimentuje, doporučuju vyzkoušet kořenící dekory. Krásně doplní chuť masa a zároveň na něm pěkně vypadají.
Směs koření slouží pro obalení naloženýho masa těsně před uzením. Před obalením můžete maso ještě potřít kvalitním olejem. Použít se dají na všechna masa. Norimberk rád používám na kuře, Valencii a Budapešť na vepřový a Salzburg mi pasuje na hovězí.
Žádné směsi z této kategorie neobsahují rychlosůl nebo éčka, pouze kvalitní sůl, koření a bylinky.