Kaiserova '50' elektrická přenosná udírna I 2024

Můžeme doručit do:
25.11.2024
Skladem
Značka: KAISER
8 200 Kč / ks
Kategorie: Kaiserovy elektrické udírny
Záruka: 5 let
? Hmotnost masa: Až 10kg
? Materiál: Nerez
? Druh topení: Topeniště s el. spirálou a na dřevo
? Sezóna uzení: Od jara do podzimu (udírny bez izolace)
? Zaměření: Domácí a zahradní
? Model: "50"
? Velikost: Malá udírna

Kapacita udírny

Do Kaiserovo nerezový 50' nafutrujete 25 klobás, 12 pstruhů, nebo 10 kg masnýho i nemasnýho proviantu. Udit můžete i sýry, zeleninu nebo třeba sůl. Mrkněte na moje tipyrecepty a nechte se inspirovat!
 

Design udírny

Kaiserova 50' patří k oblíbeným elektrickým udírnám. Ne náhodou tuhle udírnu vyrábím už 30 let. Díky prosklení můžete sledovat, jak se proviant mění v uzenou pochoutku. Je elegantní a přitom ani moc "nestojí".
 

Použití udírny

Kaiserova 50' je jednoplášťová nerezová udírna. proto jí využijete od jara do podzimu, dokud teplota venku neklesne pod 5 °C. Je ideální na zahradu, na terasu a nebo jí ric pic převezete třeba na chalupu.
 
Rozměry udírny: 39,5 x 80 x 27,5 cm
Objem komory: 39,5 x 52,5 x 27 cm
Kapacita potravin: 10 kg
Váha udírny: 14 kg
Materiál: Nerezová
Max. provozní teplota: 150°C
Provozní náklady: ca. 5 kč / hod.
Výkon spirály: 2000 W

Ekonomická

Po vyjmutí spirály můžete v ohništi zatopit i drobným dřevem, resp. založit žhavý základ, který pak doplňujete mokrou hrubou štěpkou. Když půjdeme do důsledku, tak k uzení v Kaiserovo 50' nepotřebujete žádný zdroj energie.
 

Jednoduchá

Udírna sama o sobě funguje jako komín. Není tedy důležitý žádný přídavný komínek a proudění kouře regulujete pomocí vzduchové klapky. Ta musí být vždy alespoň z části otevřená, aby kouř udírnou hezky proudil.
 

Fortelná

Všechny nerezové udírny vyrábíme poctivě v Křižanově na Vysočině. Proto vám na udírnu, její konstrukci, sváry i nýtování mohu nabídnout 5 letou záruku a k tomu kvalitní sužby.
 
Základní výbava Kaiserovo 50'
Všechen vercajk potřebný k vašemu prvnímu uzení je součástí balení
Doporučuju přikoupit Podstavec udírny
Doporučuju přikoupit Kaiserův čistič
Doporučuju přikoupit Ochranný obal
Doporučuju přikoupit Nakládací láky
Jak na to při vašem prvním uzení?
S elektrickou spirálou je uzení jednoduché, pohodlné i ekonomické zároveň
Krok 1
Misku naplňte předem namočenou jemnou dřevěnou štěpkou přibližně do poloviny výšky a umístěte ji přímo nad spirálu. Spirála se postará o podpálení štěpky a teplotu v udírně.
Krok 2
Vložte ohniště do udírny a regulátor spirály otočte do pozice MAX. Přibližně po 10 minutách se mokrá štěpka podpálí a začne tvořit parádní kouř jakej potřebujete.
Krok 3
Regulátor stáhněte z pozice MAX. přibližně na polovinu, na pozici 12 jako na hodinkách. Misku se štěpkou pravidelně kontrolujte (každých 30 min.) a doplňujte mokrou štěpkou.
Máte-li raději videa, mrkněte na můj youtube. najdete zde mimo jiné i postup, jak tu naší fortelnou padesátku rozhicovat.

 

Uzení je kumšt

Moje elektrická 50' je ideální startovací udírna pro všechny, kdo chtějí nahlédnout do uzenářského řemesla. Tak raušovní uzení!
 
Uzení je nové grilování
Tak ať vám šmakuje!

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

5
17x
4
1x
3
1x
2
0x
1
0x
5
IJ Avatar autora | 22.6.2024
Zakoupil jsem dýmbox a termostat. Uzení nyní bez problémů, podstatně jednodušší obsluha. Dobré je sklo ve dvířkách.
3
Avatar autora | 17.6.2024
Není sranda ovládat tvorbu kouře zatím se s tím více či méně peru . Buďto štěpka rychle shoří a nebo když je více vody tak vůbec nekouří. Chce to vychytat .. snad 2 uzení mě posune dále :)
K Avatar autora Kamil (Administrátor) 3.7.2024
Obsluhu výrazně zjednoduší generátor kouře: https://www.udirny.cz/zavesny-generator-koure/ Hodí se pro teplé i studené uzení. Štepku pak není třeba polévat vodou a doplňovat ho stačí po šesti hodinách uzení. Ať se daří 👍
5
Avatar autora | 14.5.2024
První spuštění relativně snadné, obsluha se musím ještě chvíli učit,. abych "vyladil" udržení teploty na určité konkrétní úrovni. NA poprvé jednoduché uzení teplým kouřem, ale dopadlo super.
5
Avatar autora | 8.4.2024
přenosné, lehké
5
Avatar autora | 23.2.2024
+ Rychlé sestavení
- O plech se dá snadno pořezat

5
Avatar autora | 15.11.2023
+ Snadná manipulace, hezké provedení

5
Avatar autora | 19.10.2023
Výborná, ale určitě je lepší dokoupit generátor kouře. Mnohem snazší obsluha.
5
Avatar autora | 5.10.2023
Spokojenost, klobásky jsou skvělé, pouze spodní zásuvka se spirálou při zahřátí drhne,
5
P Avatar autora | 4.10.2023
Kvalitní provedení a z nerezu je za ty peníze paráda. Dokoupil jsem generátor a maximální spokojenost s obsluhou.
4
Avatar autora | 25.9.2023
Udírna je dobře provedená. Co se týká obsluhy, tak se musí hlídat, aby nepřetopila. Zatím vyzkoušeno 3x a výsledek dost slušný.
5
Avatar autora | 21.9.2023
- udržování žhavých pilin během uzení

5
Avatar autora | 23.8.2023
+ Nemám ještě vyzkoušeno.

5
O Avatar autora | 8.7.2023
Hezké zpracování udírny. První uzení dopadlo dobře. Doporučuji.
5
Avatar autora | 27.6.2023
Kaiserovu 50' máme už dvě sezony a funguje super.
5
Avatar autora | 27.2.2023
Hodně hlídat teplotu
5
Avatar autora | 23.1.2023
Praktická ideálně velká udírna pro pohodové domácí uzení.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu